Mijn eerste blogpost over de wondere wereld van TOPdesk.

Als je TOPdesk niet kent, dan zou je waarschijnlijk hier niet verzeild zijn geraakt. TOPdesk is een geweldig softwarepakket voor je IT-afdeling, met ontzettend veel mogelijkheden. Maar tegelijkertijd roept TOPdesk ook veel weerstand op wanneer het pakket niet goed is ingericht en wanneer mensen niet weten hoe ze ermee moeten werken. Ik heb het mijn werk gemaakt om TOPdesk goed in te richten.

De onderneming TOPdesk is de leverancier van het softwarepakket met dezelfde naam. Ik ben echter niet verbonden aan TOPdesk. Deze onafhankelijke positie stelt mij in staat om friskritisch hun softwarepakket te beschouwen en om de sterke en zwakke punten te benoemen. Eerlijke en kwalitatief goede informatie over TOPdesk is dus een belangrijk uitgangspunt van dit blog.

In dit blog ga ik vooral op detailniveau inzoomen hoe je TOPdesk inregelt. Hoe zorg ik ervoor dat mijn rapportage hout snijdt? Hoe koppel ik TOPdesk aan Jira? Hoe draai ik TOPdesk in een virtuele machine op mijn laptop? Daarnaast ga ik ook beschouwende artikelen schrijven die TOPdesk in grote lijnen bespiegelen. Een onderwerp hiervoor is bijvoorbeeld een vergelijking tussen de XML-module en de TOPdesk-API.

Tenslotte nog even een korte introductie. Ik ben Rogier Visser, en ik ben gestart met Laansloot IT vanuit de wens om TOPdesks als zelfstandige gewoon goed in te richten. Ik zie vaak bij organisaties dat hun TOPdesk niet schaalbaar, logisch, veilig, of betrouwbaar is. Een gemiste kans, want het kan wel goed ingericht worden. Dat is precies wat ik doe.

Neem voor meer informatie contact op met rogier@laansloot.nl.

Categorieën: Algemeen

Rogier Visser

Rogier is zelfstandig TOPdesk-consultant en oprichter van Laansloot IT