Technische import: Meerjarenonderhoudsplannen (2020)

KindeRdam is een kinderopvangorganisatie met tientallen vestigingen in de regio Rotterdam. KindeRdam gebruikt TOPdesk al jaren voor het registreren van facilitaire meldingen. De wens was om ook de meerjarenonderhoudsplanningen in TOPdesk te registreren. De uitdaging was echter dat het bronsysteem met de data niet zomaar gekoppeld kon worden op TOPdesk.

Gezien het grote aantal records met data was het onvermijdelijk om geautomatiseerd de data in te lezen. Samen met KindeRdam en de partij die de onderhoudsplanningen heeft opgesteld hebben we bekeken hoe de plannen zo goed mogelijk vertaald konden worden naar TOPdesk. Met drie aangepaste imports is het gelukt om de data over te zetten. Vervolgens hebben we gekeken hoe we de data zo goed mogelijk konden ontsluiten, en dat is gelukt met een aantal selecties en rapporten. Al het geplande onderhoud en de kosten voor de komende vijftig jaar zijn nu in TOPdesk inzichtelijk gemaakt.

Rogier is in staat gebleken om een voor ons complexe bron van data succesvol te importeren in TOPdesk. Rogier heeft de gave en het geduld om je mee te nemen in de structuur van TOPdesk zodat een ieder het begrijpt en heeft tevens op verzoek een praktische handleiding geschreven.

Zie deze en andere aanbevelingen op mijn Linkedin-profiel.